Снимка pexels.comБритански учени от университета в Уоруик прогнозират каква ще бъде

...
Снимка pexels.comБритански учени от университета в Уоруик прогнозират каква ще бъде
Коментари Харесай

Астрономи прогнозират какво ще стане след гибелта на Слънцето

Снимка pexels.com

Британски учени от университета в Уоруик предвиждат каква ще бъде ориста на Слънцето след неговата крах, когато ще се трансформира в бяло джудже, оповестява сп. " Нейчър ", представено от Българска телеграфна агенция.

Специалистите са създали своите разбори въз основа на данните, получени от галактическия телескоп " Гая " на Европейската галактическа организация. Учените изследвали над 15 хиляди звезди, отстоящи от Земята на разстояние до 300 светлинни години.

От направените изследвания проличало, че белите джуджетата, в които се преобразяват звездите от вида на Слънцето, стартират да кристализират на даден стадий от развиването си. Впоследствие те могат да се трансфорат в великански диаманти.

" Получихме първите потвърждения, че в космоса фактически участват милиони диамантени сфери ", съобщи Пиер Еманюел-Тремблей от университета в Уоруик.

Мъртвите звезди са обект на изключително внимание от страна на астрофизиците. Благодарение на тях могат доста тъкмо да се дефинират дистанциите в галактическото пространство. Специалистите учат с интерес структурата на тези небесни тела, защото сходна орис ще сполети и нашето Слънце до 10 милиарда години.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР